Φίλιππος Κόραβος

Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ, Α.Π.Θ.

PhD σε Δίκτυα ΗΥ (σε εξέλιξη), Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

Γκλαβάνη 37 και 28ης Οκτωβρίου

Τ.Κ. 38221, ΒΟΛΟΣ

 

Τηλ: +30-24210-74553

Φαξ: +30-24210-74668

email: filippos (at) uth.gr

 

Ο Φίλιππος Κόραβος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών το 2000 από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2000 ως το 2002 εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο χώρο της επεξεργασίας εικόνας και video, ενώ για διάστημα 12 μηνών υπήρξε υπεύθυνος ομάδας για την δημιουργία μηχανισμών προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας στα πλαίσια του προτύπου MPEG-4.

Από το 2003 είναι στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου εκπονεί τη Διδακτορική Διατριβή σε Δίκτυα Υπολογιστών.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στους χώρους των τεχνολογιών Peer-2-Peer και των ασύρματων δικτύων, της προστασίας των ανοιχτών δικτύων από κακόβουλη συμπεριφορά, της μεταφοράς πολυμέσων σε P2P δίκτυα και της προστασίας από επιθέσεις τύπου DoS. Εξακολουθεί να είναι ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεματικής του ΕΚΕΤΑ, έχοντας συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα.  

Ο κ. Κόραβος είναι μέλος του ΤΕΕ, της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, της οποίας του Τμήματος Κεντρικής Ελλάδος είναι ταμίας και του IEEE. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και Εμπειρικείου Ιδρύματος, ενώ έχει βραβευθεί και από το ΤΕΕ.